Райони около две болници в главния южен град на Газа Хан

...
Райони около две болници в главния южен град на Газа Хан
Коментари Харесай

Райони около болниците в Хан Юнис са бомбардирани от израелски танкове

Райони към две болници в основния южен град на Газа Хан Юнис са бомбардирани от израелската войска. По този метод се притискат огромен брой разселени хора, предава " Ройтерс ".
Прочетете още
Здравните управляващи в Газа оповестяват, че минимум 50 палестинци са били убити в Хан Юнис през последните 24 часа, в това число две деца при израелски въздушен удар, който удари жилищен дом.

Градът в този момент е обграден от израелските сили и е подложен на почти непрестанен обстрел от въздуха и земята, споделят жителите.

Палестински медици споделиха, че израелските танкове са отделили и обстрелвали цели към двете съществени, към момента функциониращи лечебни заведения в града - Насър и Ал-Амал - като са хванали в капан медицински екипи, пациенти и разселени хора, укриващи се вътре или наоколо.

Жителите споделиха в сряда, че израелските известия, които ги предизвестяват да изоставен зоните на огневата линия, са пристигнали едвам откакто интервенцията е била в ход и основният път от Хан Юнис към този момент е затворен.

В сряда Организация на обединените нации заяви, че израелски танкове са ударили голям комплекс на Организация на обединените нации в Газа , приютяващ разселени палестинци, убивайки минимум девет души и ранявайки 75. Но Израел отхвърли неговите сили да са виновни, предполагайки, че " Хамас " може да е почнал обстрела. 

Израел започна въздушна и сухопътна офанзива в Газа, откакто бойци на Хамас нахлуха през границата на 7 октомври, убивайки към 1200 души и вземайки заложници, към 130 от които остават в плен.

Отговорът на Израел докара до гибелта на повече от 25 000 души и предизвика тежка филантропична рецесия, като по-голямата част от популацията на Газа изпитва изострен дефицит на храна, вода, медикаменти и гориво.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР